مهارت های لازم برای فریلنسری: ۱۱ مهارت که باید قبل از شروع فریلنسری بدانید
ممکن است جز کسانی باشید که دوست دارند از طریق فریلنسری کسب درآمد کنند یا فریلنسری هستید که در کارتان با مشکل مواجه شدهاید و دائما فکر میکنید چه کاری باید برای موفقیت بیشتر در کارتان انجام دهید.
اگر اینطور است باید بدانید یک فریلنسر موفق در واقع همه کاره است و شما به عنوان کسی که با این شیوه کار می کند لازم است تمام بخشهای کسب و کارتان را خودتان مدیریت کنید. بنابراین باید مهارت های لازم برای فریلنسری را بشناسید و آن ها را در خود تقویت کنید.
ما در این مقاله به مهم ترین این مهارتها و ویژگیهای شخصیتی که برای موفقیت در فریلنسری ضروری هستند می پردازیم.
مهارتهای لازم برای فریلنسری چه هستند؟
وقتی در مورد مهارتهای مورد نیاز یک شغل مشخص صحبت میکنیم باید با دو اصطلاح «مهارت سخت» و «مهارت نرم» آشنایی داشته باشیم و تفاوت آنها را بدانیم.
مهارت سخت مهارتهایی هستند که قابل یادگیری و اندازهگیریاند و برای یک شغل به خصوص ضروری هستند. این مهارتها تعاریف کاملا مشخصی دارند و بیشتر از اینکه ذاتا در کسی وجود داشته باشند با آموزش تقویت میشوند.
برای درک بهتر چند مثال زیر را ببینید:
مهارت کار با نرمافزارهای گرافیکی برای یک طراح گرافیک
تسلط به یک زبان برنامه نویسی برای یک برنامهنویس
مهارت کار با وردپرس و پلاگین یواست برای یک نویسندهی وبسایت
مهارت رانندگی و تعمیر ماشین برای یک راننده
مهارت نرم این مهارتها همان ویژگیهای شخصیتی و ارتباطی هستند که در یک کار به خصوص به شخص کمک میکنند. چنین مهارتهایی معمولا برای یک شغل ضروری نیستند اما میتواند به مقدار خیلی زیادی کمک کننده باشند و گاهی مرز بین موفقیت و شکست را تعیین میکنند.
به این مثالها برای مهارت نرم توجه کنید:
ارتباطات اجتماعی
تفکر انتقادی
مدیریت زمان
اگر احساس می کنید در تعدادی از مهارتهای نرم مثل اعتماد به نفس و مدیریت زمان ضعف دارید، نگران نباشید. مهارتهای نرم را هم میتوان با یادگیری و تمرین ارتقا داد. مهمترین قدم شناخت نقاط ضعف است که احتمالا تا الان این کار را انجام دادهاید.
برای ارتقای این مهارتها کافی است کتابهایی در مورد افزایش اعتماد به نفس بخوانید، از یک فرد کاربلد و متخصص در حوزه کارتان کمک بگیرید یا از تکنیک های مدیریت زمان مثل تکنیک پومودورو استفاده کنید.
تمرین هر روزهی این مهارتها بعد از مدتی آنها را تبدیل به عادت میکند و در نهایت بخشی از شخصیت شما میشوند.
افزایش مهارتها زمان میبرد اما غیر ممکن نیست!
ما در ادامه در مورد مهارتهای نرمی صحبت میکنیم که به استخدام و موفقیت هر فریلنسری کمک زیادی میکند.
مهارت های ضروری برای فریلنسری
۱- اعتماد به نفس
به عنوان یک فریلنسر باید به کاری که انجام میدهید و تواناییهایی که دارید اطمینان کافی داشته باشید. اگر خودتان را باور نداشته باشید، مشتریها هم نمیتوانند به شما اعتماد کنند.
اعتماد به نفس در خیلی از مواقع یک ویژگی ذاتی نیست و میتوانید آنرا با انجام کارها به بهترین شکلی که میتوانید و به یاد آوردن دستاوردهای قبلیتان تقویت کنید.
۲- مهارت مذاکره و فروش
زمانی که خودتان رئیس خودتان هستید و مسئولیت درآمد ماهیانهتان تمام و کمال با خود شما است، متقاعد کردن مشتریها برای اینکه بدانند به خدمات شما احتیاج دارند کاری بسیار ضروری است.
به علاوه، تفاوتی ندارد این کار را از طریق پیام نوشتاری انجام میدهید یا با استفاده از وبسایت یا قرار ملاقات رو در رو؛ شما باید بتوانید این کار را در مدت کوتاهی انجام دهید.
مشتریهای بالقوه تعداد زیادی از فریلنسرها را برای انجام کار بررسی میکنند و شما باید بتوانید در کوتاهترین زمان توجه آنها را به خود و خدماتتان جلب کنید و از رقیبهایتان جلو بزنید.
البته حواستان باشد که در کنار جذب مشتریهای جدید، از مشتریهای کنونی هم مراقبت کنید و سعی کنید با آنها همکاری طولانی مدتی داشته باشید.
۳- مدیریت زمان
شاید تصمیم گرفته اید فریلنسر شوید تا بتوانید کارها را هر زمان که خواستید انجام دهید اما این تصور اشتباه است. توانایی برنامه ریزی و مهمتر از آن پیش رفتن طبق این برنامه، موفقیت کسب و کار شما را تعیین میکند.
فریلنسری با کار کردن در محیط دفتر و اداره تفاوت زیادی دارد و دیگر هیچکس موقع کار شما را چک نمیکند. در نتیجه شما فشار خیلی کمتری در شروع و حین انجام کار تجربه میکنید.
بنابراین باید کارهایی انجام دهید که انگیزهی شما را بالا نگه میدارند، از پشت گوش انداختن کارهایتان جلوگیری میکنند و باعث سازماندهی شغلتان میشوند.
به زودی باید روی پروژههای مختلف کار کنید، به قرارهای کاری مختلفی بروید، فاکتور بنویسید و برای جذب مشتریهای جدید تلاش کنید و همهی این کارها نیاز به برنامهریزی دقیق دارد.
۴- مهارتهای مدیریتی
این مهارت در مورد اهداف کوتاه مدت و بلند است. هم در مورد تحویل به موقع پروژهها است و هم دانستن اینکه مسیر کسب وکارتان در چند سال آینده چگونه خواهد بود. تعیین هدف و برنامه، تفاوت بین یک فریلنسر خوب و یک فریلنسر فوقالعاده است.
فریلنسری تنها مدیریت زمان و پروژههای فعلی نیست بلکه علاوه بر آن باید بتوانید مسیر و هدفی که میخواهید کارتان در آن پیش برود را هم تصویر کنید.
۵- کنجکاوی و اشتیاق یادگیری
یکی از مهمترین مهارتهای لازم برای فریلنسری یادگیری مداوم است. هر زمینهی کاری که برای فریلنسری انتخاب کرده باشید بسیار گسترده و پویا است و قوانین بازی ممکن است بعد از گذشت چند ماه تغییر کند.
بنابراین این مسئولیت شما است که دائما کنجکاوی کنید و خودتان را به روز نگه دارید. پیوسته تلاش کنید مهارتهای مرتبط جدیدتری یاد بگیرید، در کارتان پیشرفت کنید و نیازهای جدید بازار را پوشش دهید.
۶- ارتباطات اجتماعی و میان فردی
در این شکل از کار شما نیاز دارید ارتباطات زیادی با افراد مختلف که مشتریهای شما هستند برقرار کنید و باید این کار را خوب و تاثیرگذار انجام دهید. لازم است شرایط را شفاف و دقیق مطرح کنید و بگویید دقیقا چه کاری را تحت چه شرایطی به انجام میرسانید.
از طرفی دیگر، باید نیازها و خواستههای طرف مقابل را هم بشناسید و از توقعات آنها پیش از شروع کار مطمئن شوید. در واقع گاهی لازم است خودتان را جای مشتری قرار دهید تا بتوانید همه جوانب را درک کنید.
علاوه بر این، برقراری ارتباطات با فریلنسرهای دیگری که در زمینهی کاری شما فعالیت میکنند هم میتواند بسیار موثر باشد.
شرکت در کنفرانسها و رویدادها و صحبت با متخصصان دیگر ممکن است مسیرها و ایدههای جدیدی برای کار در اختیارتان قرار دهد.
۷- مهارت مدیریت استرس
در کار فریلنسری شما رقیبان زیادی دارید و با پروژههای متعددی روبرو میشوید که هر یک را باید تا پایان موعد مقرر به انجام برسانید، گاهی هم لازم است با موارد پیش بینی نشده دست و پنجه نرم کنید. بنابراین مدیریت استرس میتواند تبدیل به یک چالش بزرگ برای شما شود.
سعی کنید ذهنتان را مرتب نگه دارید و برای کارها برنامه ریزی کنید. البته نکتهی مهم دیگر این است که سرتان را بیش از اندازه شلوغ نکنید و بیش از حد توان پروژه قبول نکنید.
اگر ذهن و بدنی سالم و به دور از اضطراب داشته باشید، کارها را هم با کیفیت بالاتری انجام میدهید.
۸- صبوری و پایداری
حتی موفقترین فریلنسرها هم با روزهای سخت و تیره مواجه می شوند، به ویژه در شروع کار. بنابراین تسلیم نشدن و صبور بودن نکتهی بسیار مهمی در کار به شیوهی فریلنسری است. باید برای پیدا کردن پروژههای خوب جدید صبور باشید، منتظر جواب مشتریها بمانید، برای ایجاد ارتباطات گستردهتر تلاش کنید و یا در انجام یک کار سخت پافشاری داشته باشید تا به نتیجهی مورد نظر برسید.
۹- مهارت حسابداری
به عنوان یک فریلنسر، شما خودتان امور و منابع مالیتان را مدیریت میکنید و باید بتوانید در شرایط مختلف تصمیم درست را بگیرید. لازم است بدانید کجا و چطور سرمایه گذاری کنید، چطور مالیاتها را پرداخت کنید و کسب و کارتان را چگونه و چه موقع گسترش دهید. انجام تمام این کارها در کنار انجام پروژهها و زندگی شخصی کار راحتی نیست.
پس قبل از شروع، با شیوهی محاسبات درست و دست و پنجه نرم کردن با مسائل مالی آشنا شوید و مهارتش را در خود تقویت کنید.
۱0- مهارت بازاریابی
آیا کلمههای لینکدین، سئو یا گوگل ادز برای شما معنی دارند؟
اگر جوابتان منفی است پس احتمالا هنوز آمادهی شروع کسب و کار مختص به خودتان نیستید.
دیده شدن و جذب مشتری در ابتدای کار خیلی سخت است، پس باید بدانید چطور مهارتها و خدماتتان را عرضه کنید و برای آنها مشتری پیدا کنید.
شبکههای اجتماعی را حتما بخشی از استراتژی بازاریابی خود قرار دهید.
۱۱- توانایی حل مسئله
شما احتمالا تا الان هم مهارت حل مسئله را در رزومهی خود گنجادهاید چون مهارتی است که هر کارفرمایی به دنبال آن میگردد. اما آیا شما واقعا درک درستی از این توانایی دارید؟
توانایی حل مسئله در واقع مهارت شناخت مشکل، آنالیز و درک آن و پیدا کردن راه حل مناسب است. شما به عنوان فریلنسر با مشکلات مختلفی روبرو میشوید. گاهی متوجه توقعات و انتظارات کارفرما نمیشوید، گاهی پروژه را به موقع تمام نمیکنید و گاهی کارفرما به اندازهی زحمتتان به شما حقوق پرداخت نکرده است.
شما باید این توانایی را داشته باشید که مشکلات را قبل از جدی شدن بشناسید. هرچه در جستجوی مشکلات بهتر عمل کنید، با موقعیتهای مختلف بهتر مواجه میشوید.
حرف آخر
مهم نیست چقدر مهارتهای لازم برای فریلنسری در شما عالی است یا در آنها ضعف دارید، همیشه فضا برای بهتر شدن و پیشرفت کردن وجود دارد. ساخت یک کسب و کار به شیوهی فریلنسری مسیر پر چالشی است و دائما باید در حال ارتقای مهارتهایتان باشید. بنابراین به نکتههایی که در بالا گفته شد توجه کنید و روی آنها کار کنید تا در نهایت تغییرات شگفت انگیزی را در کسب و کارتان ببینید.